Germadhat e Shelbuemit “Akrolisi”

Ne juglindje te qytetit te Lezhes

Përshkrimi i biznesit:

Ne juglindje te qytetit te Lezhes ngrihet maja shkembore e Shelbuemit, 408 m mbi nivelin e detit. Kurora e saj ka qene rrethuar ne lashtesi prej nje muri te gjate dhe dy kulla me gure te palatuar, duke formuar aty nje keshtjelle mjaft te mbrojtur. Germimet arkeologjike ne kete vendbanim kane dhene gjetje te shtresave kulturore pertej shekullit te 9-te p.e.r duke e bere kete vendbanim parahistorik, nder me te hershmet ne Shqiperi e me gjere. Akrolisi ka nevoje te germohet nga ekspeditat arkeologjike si dhe te pritet bimesia, qe te shihen qarte muret dhe kullat.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Partnerët: